Ilkka SASI

Olen 32-vuotias Kokoomuksen, KD:n ja RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja, hallintotieteiden kandidaatti Tampereelta. Omaan 17 vuoden kokemuksen politiikasta paikallistasolta aina kansainvälisiin asioihin saakka. Toimin mm. kiinteistöalalla ja harrastan mm. melontaa.

 
 
Koulukuvassa teini-ikäisenä.

Koulukuvassa teini-ikäisenä.

TAUSTA

Juureni ovat syvällä Pirkanmaan mullassa. Isäni puolelta rehtori-isoisäni on viettänyt nuoruutensa Hämeenkyrössä ja hammaslääkäri-isoäitini Ikaalisissa sekä Pälkäneen Aitoossa. Äitini isän suku on kotoisin Aitolahdelta ja isoäidin suku Urjalasta. Rakennusmestari-isoisäni asuu edelleen Tampereen Kalevassa. Kaikkien sukuhaarojeni tie on vienyt Tampereelle. Isäni on Hervannan kasvattama diplomi-insinööri, yrittäjä ja äitini jo eläkkeelle jäänyt yläkoulun ruotsin ja englannin kielen opettaja. Ensimmäiset työkokemukseni olen kokenut isäni toimiessa kauppiaana. Nykyisin meillä on matkailu- ja ravintola-alan yritys Hämeenkyrössä. Usein kysyttyyn kysymykseen vastauksena Kimmo Sasi on setäni.

Olen ollut pienestä pitäen kiinnostunut maailmanhistoriasta, maantiedosta ja yhteiskunnallisista asioista. Nuoruuteni olen viettänyt myös urheillen. Erilaisten urheilukokeilujen joukkoon ovat kuuluneet mm. jalkapallo, jääkiekko, paini, Krav Maga, bodypump, pilates ja CrossFit. Nykyään harrastan enimmäkseen melontaa, perussalia, penkkiurheilua, avantouintia ja hyötyliikuntaa. Soitin pianoa kahdeksan vuotta, mutta nyt piano on jäänyt vähemmälle suun soidessa enemmän. Tosin yleensä mieluummin luen ja kuuntelen kuin mouhoan facebookissa.

Pääsääntöisesti olen asunut Tampereella Kaakinmaalla Papinkadulla ja Koulukadulla. Nyt olen kuitenkin jo muutaman vuoden asunut Kyttälässä Aleksanterinkadulla. Uskon vetovoimaisen Tampereen seudun ja Pirkanmaan kehitykseen. Tästä vakuuttuneena olen toiminut kiinteistöalalla myös sijoittajana Tampereen seudulla. Tampereen ohella olen viettänyt paljon aikaa Miamin suunnalla Floridassa Yhdysvalloissa (taustana osallistuminen teininä kielikouluun Fort Lauderdalessa), sekä aiemmin Italiassa. Mökkeilen myös Aitolahdella ja Hämeenkyrössä.

Olen toistaiseksi siviilisäädyltäni naimaton.

Tällä hetkellä olen siis
-matkailu- ja ravintola-alan yrityksemme palveluksessa
-As. Oy Tampereen Pispalanlinnan hallituksen pj
-talonomistaja


POLITIIKKA

Politiikassa olen ollut jo pitkään käyden läpi lukuisia opiskelija- ja nuorisojärjestöjä. Valtakunnantasolla veimme aikanaan Suomea oikeaan suuntaan jo kokoomusnuorten valtakunnallisessa liittohallituksessa. Finanssihallinnon ja julkisyhteisöjen laskentatoimen hallintotieteiden opintojen ohella Tampereen yliopistossa toimin aiemmin myös ylioppilaskunnan edustajistossa.

Tällä hetkellä toimin Tampereella Kokoomuksen, KD:n ja RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtajana, kymmenettä vuotta kaupunginvaltuutettuna, seitsemättä vuotta kaupunginhallituksen jäsenenä sekä kuudetta vuotta kaupunkiseudun seutuhallituksen jäsenenä. Olen johtanut Tampereen valtuustoryhmien puheenjohtajatoimikuntaa ja Tampereen budjettineuvotteluja. Toimin myös Pirkanmaan maakuntavaltuutettuna sekä Kokoomuksen puoluevaltuutettuna.

Olen toiminut lukuisissa toimielimissä kaupunginhallituksen kautta, ennenkaikkea konserni-, yhdyskunta-, rakennus- ja ympäristö-, jätehuolto-, sekä asunto- ja kiinteistötoimielimissä. Kokemusta löytyy myös muun muassa osaamis- ja elinkeino-, koulu-, ikäihmisten-, sekä seurakuntatoimielimistä. Olen toiminut aktiivisesti myös muun muassa kokoomusnuorten ja nuorkauppakamarin kansainvälisessä toiminnassa. Olen palkittu kahdesti Tampereen Nuorkauppakamarin vuoden kansainvälistäjänä.

Tällä hetkellä olen siis
-Kokoomuksen, KD:n ja RKP:n Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu
-Tampereen kaupunginhallituksen ja sen konsernijaoston jäsen, kaupunginhallituksen edustaja asunto- ja kiinteistölautakunnassa
-Pirkanmaan maakuntavaltuutettu, Tampereen kaupunkiseudun seutuhallituksen jäsen
-Tampereen kokoomus ry:n puheenjohtaja, KTA:n hallituksen jäsen, kansallisen kokoomuksen puoluevaltuutettu

Delegaattina YK:n päämajassa New Yorkin Manhattanilla.

Delegaattina YK:n päämajassa New Yorkin Manhattanilla.


Ehdolla eduskuntaan numerolla 37.  Haluan viedä Suomen oikeaan suuntaan.

Ehdolla eduskuntaan numerolla 37.
Haluan viedä Suomen oikeaan suuntaan.

EDUSKUNTAVAALIT

Nyt olen ehdolla eduskuntavaaleissa. Lue teesini ajatuksella ja kysy lisää.
Numeroni eduskuntavaaleissa on 37.

Haluan, että maailmantalouden hidastuessa ja Euroopan maiden yhteisen toimintakyvyn kadotuksen uhatessa kykenemme yhdessä löytämään ratkaisuja suuriin haasteisiimme kuten ilmastonmuutokseen, energiaan, talous- ja rahaliiton kestävyyteen, sekä Euroopan ulkorajojen pitävyyteen.

Toimin niin, että kansallisesti huoltosuhteen edelleen heiketessä kykenemme edistämään työnteon kannattavuutta ja laajentamaan veronmaksajien poolia, jotta euroja riittää jatkossakin omaishoitoon, lasten, vähäosaisten ja senioreiden palveluihin.

Tahdon, että Tampereella ja Pirkanmaalla on jatkossakin tulevaisuus edessään. Tämä edellyttää koulutuksen huipulla olevaa korkeakoulukeskittymää ja ennenkaikkea sujuvia kansainvälisiä yhteyksiä, jotta olemme houkutteleva kohde työpaikkoja ja verotuloja tuovalle elinkeinoelämälle.

Haluan, että yhteiskuntamme antaa meille enemmän vapautta ihmisten omalla vastuulla. Samalla meidän on turvattava länsimaisen yhteiskunnan peruskiviin kuuluva vahva sananvapaus, jota on kunnioitettava. Politiikassa on aina helppo mennä virran mukana, mutta vaatii erityistä taitoa muuttaa virran suuntaa.

Viedään yhdessä Suomi oikeaan suuntaan. Olethan yhteydessä, jos haluat kysyä tai kommentoida. Anna nuorelle aikuiselle mahdollisuus näyttää kykynsä. Toivon, että olen luottamuksesi arvoinen ja saan Sinulta
äänen eduskuntavaaleissa. Varsinainen vaalipäivä on su 14.4.

Terveisin,
Ilkka Sasi

050 412 3703
sasieduskuntaan@gmail.com